Net een baan en nu weer ondernemer?

Ja en nee.

Inderdaad ben ik pas 3 maanden geleden bij Care & Able begonnen, en ik moet zeggen dat dat me prima bevalt. Ik ben dan ook van plan om daar nog lang te blijven werken.

En ja, sinds vandaag ben ik ook weer ondernemer onder mijn oude bedrijfsnaam Intertron.

Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Bij mijn vorige werkgever was het niet toegestaan om naast het dienstverband nog een eigen onderneming te hebben. Dat was ook logisch want dat is een IT bedrijf en die wil liever geen concurrentie van zijn eigen werknemers. Daar had ik ook geen probleem mee.

Maar ondertussen ben ik in dienst bij een zorgverlener. Hier zorg ik ervoor dat de hulpverleners zo efficiƫnt mogelijk hun cliƫnten kunnen bedienen door zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan bijzaken. En hier hebben mijn meeste IT collega's er wel een bedrijfje bij. Dit wordt zelfs gestimuleert, want wat is er mooier voor een zorgverlener dat de programmeur zich buiten werktijd bezig houdt met nieuwe ontwikkelingen die mogelijk in de toekomst voor die zorgverlener ingezet kunnen worden.

Behalve 'side-projects' waar ik al mee bezig ben, ben ik vanaf nu dus beschikbaar voor programmeer-opdrachten voor de zakelijke markt. Denk hierbij vooral aan maatwerk PHP opdrachten. Mijn favoriete PHP framework is op dit moment Laravel, maar de ontwikkelingen gaan zo snel dat dat over een jaar weer iets anders kan zijn. Het gaat uiteindelijk ook niet om de techniek, maar om de waarde voor de klant.

Het is natuurlijk niet mogelijk om grote projecten aan te nemen, en ook niet om dit op locatie bij de klant te doen. Dat is de consequentie van mijn keuze om mijn gezin op de eerste plaats te zetten. Maar juist door de steun thuis is het mogelijk om deze sluimerende wens weer in de praktijk te brengen.

Heb je toevallig nog een opdracht liggen of weet je van anderen dat ze op zoek zijn, neem dan contact met me op om de mogelijkheden door te nemen.

(Eerder gepubliceerd op LinkedIn)